0
(0)

توضیحات

پنجره دو جداره چیه؟ قیمت پنجره دو جداره چقدره؟ بهترین مارک پنجره دوجداره upvc کدومه؟ انواع مدل پنجره دوجداره بزرگ چیه؟ پنجره سه‌جداره و چهارجداره چیه و کاربردشون کجاست؟

وقتی پای کلمه «درب و پنجره دوجداره» وسط میاد، ناخودآگاه سوالاتی به ذهن خطور میکنه. اگر برای تو هم چنین سوالاتی پیش اومده یا سوالی مثل سوالات بالا داری، با خوندن این مقاله به جوابت میرسی.

پنجره دو جداره چیه؟

این سوالیه که احتمالا خودت هم میدونی اما برای روشن شدن باید بگم پنجره دو جداره، پنجره ای هست که از دو شیشه تخت به همراه یک لایه عایق تشکیل شده که روی قابهایی از جنس‌های مختلف سوار میشه.

لایه عایق این نوع پنجره ابتدا از هوا تخلیه میشه و به اون مقدار کمی گاز آرگون، کریپتون و یا زنون تزریق میشه. رسانش گرمایی این گازها خیلی کمه و انتقال حرارت بین دو طرف پنجره از طریق شیشه رو به حداقل میرسونه. در ادامه هم گاز بین دو لایه شیشه به‌طور کامل درزگیری میشه.

نکته: انتقال حرارت از شیشه بین دو طرف خیلی کمه و بیشتر انتقال حرارت از طریق قاب منتقل میشه؛ به همین خاطر باید در انتخاب قاب پنجره دقت زیادی کرد.

اجزا درب و پنجره دوجداره چیه؟

درب و پنجره دوجداره اجزای مختلفی دارن؛ که عبارت است از:

  1. شیشه دو جداره
  2. پروفیل های قاب (فریم) اصلی
  3. پروفیل‌های قاب (فریم) فرعی
  4. یراق آلات
  5. پلاستیک‌های درزگیر

در ادامه بریم به‌صورت جزئی تر با هر یک از این اجزا آشنا بشیم:

1)    شیشه دوجداره:

بخش اصلی درب و پنجره دوجداره شامل دو لایه شیشه است، که با ضخامت های مختلف و با فاصله‌های 6، 8، 10 و 12 میلیمتر موجودن.

ضخامت شیشه های رایج در بازار 4، 5 و 6 میلیمتر هست. این نوع از شیشه‌ها جنسی مشابه با شیشه تختِ ساده (فلوت ساده) دارن و در بعضی موارد، یکی از شیشه ها میتونه شیشه رفلکس با رنگ های طلایی، نقره ای و برنزی باشه.

روش عایق کردن شیشه‌ها:

برای دوجداره کردن یا عایق کردن شیشه‌ها، ابتدا فضای بین دو شیشه از هوا تخلیه شده و سپس با مقدار کمی گاز آرگون، کریپتون و یا زنون پر میشه تا تخلیه کامل هوا، آسیبی به جداره ها وارد نکنه. در آخر هم لبه های شیشه ها با استفاده از ماستیک سیلیکونی اکریلیک، درزگیری میشه.

2)  پروفیل های قاب اصلی:

قاب اصلی، بخشی از پنجره است که شیشه رو نگه میداره و نوع بازشوهای پنجره رو مشخص میکنه.

پروفایل قاب اصلی درب و پنجره دوجداره از جنس های مختلفی مثل آلومینیوم، آهن، چوب، کامپوزیت، فایبرگلاس و یا UPVC ساخته میشه؛ اما در اکثر موارد به دلیل رسانشِ گرماییِ کمِ UPVC، از این متریال استفاده میشه.

3)  پروفیل های قاب فرعی:

قاب فرعی که به اون ساب فریم و قاب انتظار هم گفته میشه، قابیه که قبل از نصب پنجره دوجداره، نصب میشه. در شکل بالا، ساب فریم توسط خط چین مشخص شده.

وظیفه اصلی این قاب، تحمل بارهای وارد شده از طرف دیوار به پنجره است. بیشترین باری که همیشه به پنجره وارد میشه بار حاصل از وزن دیوار بالای پنجره هست که در مرور زمان باعث میشه پنجره به راحتی باز و بسته نشه.

جنس پروفیل این بخش، باید سخت باشه. دسترسی آسون و مقاومت بالای قوطی های آهنی باعث میشه گزینه مناسبی برای این کار باشن. همچنین قبل از اجرای اون، به‌طور کامل با ضدزنگ پوشانده میشن تا در برابر رطوبت هم مقاومت خوبی داشته باشن.

4)  یراق‌آلات:

اجزایی مثل لولاها، دستگیره‌ها، بست‌ها، بلبرینگ‌ها و غیره که جزئیات پنجره محسوب میشن، در دسته یراق‌آلات قرار میگیرن.

نوع و تعداد بازشوها تاثیر زیادی در یراق‌آلات مورد استفاده در پنجره داره و با تغییر در بازشوهای پنجره، بخشی از یراق‌آلات تغییر میکنه.

5)  پلاستیک های درزگیر:

برای کاهش انتقال هوا و رطوبت بین دوطرف درب و پنجره دوجداره، درزها رو با تکه‌های پلاستیکی درزگیری میکنن.

این درزگیرها بین شیشه و قاب یا بین قسمت های مختلف قاب قرار میگیره و در صورت بسته شدن بازشوها، اجازه انتقال هوا و رطوبت نمیده.

خب حالا که با اجزای مختلف یک درب یا پنجره دو جداره آشنا شدیم، بنظرتون چند نوع پنجره دو جداره داریم و بهترین پنجره دوجداره چیه؟

انواع پنجره دوجداره چیه؟

میشه پنجره‌های دو جداره رو بر اساس نوع بازشو به چهار دسته زیر تقسیم کرد:

دسته اول: پنجره لولادار

چفت و بست ها در این حالت، امکان انتقال هوا رو به کمترین حالت ممکن می‌رسونه و بهینه ترین حالت از نظر جلوگیری از اتلاف انرژی هست.

در این حالت از لولاهایی برای بازشوهای افقی، عمودی و مرکب استفاده میشه و بیشتر پنجره های دوجداره بازار با این مدل ساخته میشن.

دسته دوم: پنجره دو جداره کشویی

استفاده از پنجره دو جداره کشویی در پنجره های تک جداره مرسوم هست ولی در پنجره های دو جداره به دلیل اتلاف انرژی بیشتر در این مدل در مقایسه با پنجره لولادار، خیلی مرسوم نیست. هرچند با این حال سهم کمی از بازار رو به خودش اختصاص داده.

دسته سوم: پنجره ارسی

پنجره ارسی یکی از کم کاربردترین انواع پنجره هست، فرقی نداره که یک جداره باشه یا دوجداره. هرچند در بعضی کشورها رواج بیشتری داره ولی در کشور ما، انتخاب این نوع پنجره اولویت خیلی کمی داره.

دسته چهارم: پنجره کلنگی

در این نوع پنجره، محور بازشو در وسط پنجره قرار داره و فقط به یک جهت باز میشه. معمولا از این نوع پنجره در راه پله و سرویس بهداشتی استفاده میشه.

دسته پنجم: فلوکس واگنی

درب ماشین فلوکس واگن، شبیه کشویی هست ولی کمی فرق داره. همین تفاوت، باعث میشه یراق آلات مورد نیاز برای این درب کمی تغییر کنه. زمان باز شدن این نوع پنجره، درب ها کمی از هم فاصله میگیرن و این موضوع باعث میشه اصطکاک دو لنگه پنجره به حداقل برسه.

دسته ششم: فرانسوی

این نوع پنجره از انواع لولایی هست که در نمونه دولنگه اون، هردو لنگه باز میشه. حذف پروفیل میانی در این نوع پنجره باعث میشه با باز شدن پنجره، یه دید بدون مانع از بیرون داشته باشیم. یه قاب بزرگ که قبلا به وسیله پنجره پوشانده شده بود و الان کاملا باز شده.

دسته هفتم: آکاردئونی

این بازشو تقریبا یه نوع از بازشوی فرانسوی محسوب میشه و فقط تنها فرقی که داره این هست که بازشوها به‌صورت یکپارچه عمل میکنن و معمولا بیشتر از 2 عدد هستن. بازشوهای این پنجره به صورت آکاردئون و با لولاهای خاصی که داره باز میشه و یه فضای بدون محدودین رو میسازه.

 

خب حالا که شناخت نسبی نسبت به انواع پنجر دوجداره پیدا کردیم، بریم کمی تخصصی‌تر با مزایا و معایب این نوع در  و پنحره آشنا بشیم….

مزایای پنجره دو جداره چیست؟

استفاده از درب و پنجره دوجداره مزایایی داره که در ادامه به چند مورد اونها پرداخته میشه:

کاهش اتلاف انرژی: مهمترین مزیت این پنجره همین گزینه هست. درب و پنجره دوجداره با کاهش انتقال گرما بین دوطرف، نقش به‌سزایی در کاهش اتلاف انرژی و هزینه های مربوط به اون داره.

کاهش ورود گرد و غبار: درزگیری خوبی که در درب و پنجره دوجداره انجام میشه علاوه بر گرما، از انتقال ذرات ریز گردوغبار هم جلوگیری میکنه.

کاهش آلودگی صوتی: انتقال صدا فقط از طریق ماده امکان پذیره و چون در لایه‌ی بین دو جداره از مقدار کمی گاز استفاده شده، انتقال آلودگی های صوتی رو به میزان زیادی کاهش میده.

کاهش آثار مخرب نور خورشید: نور خورشید با توجه به فایده های اون، دارای ضررهایی هم هست که میتونیم به از بین رفتن بافت فرش، موکت، مبلمان و پرده ها اشاده کرد. استفاده از دو لایه شیشه، عبور نور خورشید از پنجره رو کمی دشوارتر میکنه و اثرات مخرب اون رو کاهش میده.

افزایش ایمنی: در بحث ایمنی، یکی همیشه بهتر از دوتاست. استفاده از یه لایه دیگه شیشه، یعنی افزایش ایمنی در برابر ضربه.

کاهش عرق کردن پنجره: در پنجره تک جداره اختلاف دمای داخل خانه و سطح شیشه باعث میشه رطوبت هوای اتاق، طی فرآیند میعان به شکل قطرات آب روی شیشه ظاهر بشه. در پنجره های دوجداره این اختلاف دما خیلی کمه و به همین دلیل، میعان یا عرق کردن شیشه به حداقل می‌رسه.

معایب پنجره دو جداره چیست؟

در کنار مزایای پنجره دو جداره، این پنجره معایبی هم داره که در زیر اومده:

تعمیر نمیشه: یکی از بزرگترین ایرادات درب و پنجره دوجداره، عدم تعمیر اون هست. اگر پنجره دو جداره بشکنه، باید با یه نمونه جدید تعویض بشه و تعمیر اون به دلیل سیار نبودن سیستم ساخت این نوع پنجره، امکان‌پذیر نیست.

گرمای نابجا: هیچکس دلش نمیخواد تابستان رو در خانه ای بگذرونه که به شدت گرمه. پنجره دو جداره یکی از مضراتی که داره همینه؛ یعنی در تابستان که هوا گرم میشه، با حبس گرما، به دمای درون خانه اضافه میکنه. در این حالت، به افزایش مصرف انرژی توسط خنک‌کننده ها منجر میشه.

به خانه های قدیمی نمیاد: خانه های قدیمی، سبک کلاسیکی دارن و پنجره های دوجداره بیشتر برای سبک مدرن مناسبتر هستن؛ به همین دلیل، استفاده از پنجره دو جداره در خانه های قدیمی، نمای خوبی نداره.

قیمت پنجره دو جداره چقدره؟

همیشه قیمت دهی و قیمت گیری پنجره دو جدا با سختی‌هایی همراه بوده، چون محاسبه قیمت اون پیچیدگی های محاسباتی زیادی داره و نمیشه مثل سایر کارهای ساختمانی (مثلاً نقاشی، ساخت کابینت و …) براش قیمت متری ارائه داد.

حتی بصورت حدودی و بازه‌ای هم نمیشه این کارو کرد! چون برای قیمت پنجره ی دوجداره آیتم‌هایی زیادی باید بررسی بشن تا بشه قیمت رو بدست آورد.

قیمت پنجره دو جداره چطور محاسبه میشه؟

همونطور که گفتیم برای پنجره‌ی دوجداره نمیشه بازه قیمتی داد. چون این بازه خیلی بزرگ میشه و عملاً کاربردی نداره.

پس اولین قدم برای درک این همه نوسان در قیمت پنجره های دو جداره، آشنا شدن با پارامترهایی هست که در قیمت نهایی پنجره خودشون رو نشون میدن.

چه پارامترهایی قیمت پنجره دوجداره رو مشخص می‌کنن؟

متراژ پنجره

خب مثل تمام متریال مصرفی در کارهای ساختمانی، در قیمت پنجره‌ی دو جداره هم متراژ حرف اول رو می‌زنه.

اما تفاوت اینجاست که در پنجره‌های دو جداره، متراژ علاوه بر اثرگذاشتن بر میزان متریال مصرفی، روی تعداد یراق آلات، زیرساخت‌ها و حتی انتخاب نوع طرح پنجره اثر داره. یعنی اثر متراژ بر قیمت نهایی پنجره نه تنها بصورت مستقیم بلکه بصورت غیر مستقیم خودش رو نشون میده. پس نمیشه حتی برای متریال شیشه قیمت متری ارائه کرد!

تعداد لنگه پنجره دو جداره

قیمت نهایی پنجره بر اساس تعداد لنگه متفاوته.

وجود کتیبه

طبیعاتاً وجود کتیبه در پنجره دو جداره و نوع طراحی اون در قیمت نهایی اثر داره.

بازشوی پنجره دو جداره

در قیمت پنجره دو جداره، تعداد بازشو عامل مهم دیگری است. در مورد بازشو موضوعات زیر بر قیمت اثر دارن:

  • تعداد بازشو
  • یک طرفه یا دو طرفه بودن بازشو
  • بازشوی کشویی
  • برند و جنس یراق آلات
  • ابعاد بازشوها

در شکل زیر، پنجره با بازشوی دو طرفه رو می‌تونین ببینین (در این نوع بازشو، پنجره در دو جهت باز میشه):

شیشه ی (جدار پنجره‌ها) پنجره دوجداره

با توجه به اینکه شیشه‌ای که انتخاب می‌کنین، 2 جداره باشه یا 3 جداره و ضخامت هر جدار چقدر باشه، قیمت نهایی متفاوته. حتی طرح ظاهری شیشه (رنگی یا ساده) هم می‌تونه تفاوت در قیمت ایجاد کنه.

برند پروفیل پنجره دوجداره

در بازار پنجره‌های دو جداره از شرکت‌های مختلفی وجود داره. هر کدومشون هم قیمت و کیفیت متفاوتی دارن. علاوه بر پنجره‌های شرکتی، بعضی از انواع پنجره هم بصورت کارگاهی ساخته میشن که این موضوع هم تفاوت قیمتی زیادی رو ایجاد می‌کنه.

با وجود این همه پیچیدگی، فروشندگان قیمت رو چطور محاسبه می‌کنن؟

خب اول از همه فروشندگان باید ابعاد دقیق پنجره شما رو اندازه‌گیری کنن.

بعدش با نظر خودتون طرح پنجره، تعداد بازشوها و ابعاد هر لنگه باید مشخص بشه.

سوال: خب حالا که این همه اطلاعات و داده بدست اومد، فروشندگان چطور اونا رو تبدیل به قیمت نهایی می‌کنن؟

جواب: همونطور که گفتیم محاسبه قیمت نهایی پنجره ی دو جداره، متغیرهای زیادی داره و همین موضوع محاسبه‌ی قیمت نهایی رو خیلی سخت می‌کنه. به همین دلیل، اغلب فروشندگان و حتی نصاب‌های پنجره ی دو جداره، نرم افزارهایی برای محاسبه قیمت نهایی پنجره دارن.

نکات مهمی که حتما در زمان خرید پنجره دو جداره باید بهش توجه کنی تا کلاه سرت نره!

1.  ضخامت ورق :

یکی از مهمترین نکات برای خرید پنجره دو جداره، توجه به ضخامت ورق آلومینیوم ی استفاده شده در اون هست.

 

بعضی از پنجره های دو جداره که فاقد ضخامت کافی در ورق آلومینیوم هستن (به دلیل کاهش قیمت) رسماً فاجعه هستن! چرا که پروفیل های پنجره دو جداره، بدون ضخامت اصلاً مقاومت لازم رو ندارن.

حتی آلومینیوم با ضخامت کمتر از 1 میلیمتر هم استحکام کافی رو نداره و بهتره آلومینیوم با ضخامت بیش از  1.25 استفاده بشه.

پس حتماً توجه داشته باشین که ضخامت ورق آلومینیوم بکار رفته در پروفیل پنجره دو جداره رو از فروشنده و نصاب بپرسین.

2.  گاز آرگون بین جدارها:

گاز آرگون در فاصله بین جدارها در پنجره ی دوجداره قرار می‌گیره. وظیفه‌ی این گاز جلوگیری از اتلاف گرمایی است. یعنی درصورتیکه بین جداره ها گاز آرگون وجود نداشته باشه، شیشه از لحاظ عایق گرمایی فرقی با پنجره معمولی نداره!

سوال: اما گاز آرگون، بدون رنگ، بدون بو و غیر آتش زاست. پس با این شرایط چطور تشخیص بدیم که در پنجره دو جداره ای که قصد خرید داریم، گاز آرگون وجود دارد؟

جواب: با راه‌های زیر می‌تونین وجود گاز آرگون در پنجره رو بررسی کنین.

  1. خب اولین راه بررسی سوپاپ تزریق گاز آرگون هست. اگر این سوپاپ وجود داشته باشه حتما داخل پنجره تون گاز آرگون موجوده.
  2. دومین روش بررسی اختلاف دمای بیرون و داخل شیشه است. یعنی در صورت وجود گاز آرگون (در زمستون) باید قسمت بیرونی شیشه‌ی پنجره سرد و قسمت درونی گرم باشه. این یعنی پنجره عایق هست و بین جدارها گاز آرگون وجود داره.
  3. بخار داخل شیشه. اگر در زمستان فضای داخلی شیشه بخار گرفت، یعنی گاز آرگون وجود نداره. البته در صورتیکه داخل پنجره رطوبت گیر موجود باشه، همون اوایل نصب بخارها ظاهر نمیشن. و با گذشت چند ماه ممکنه رطوبت‌گیر کارایی خودش رو از دست بده و کم کم بخارها خودشون رو نشون بدن.

3. رطوبت گیر (سلیکاژل):

همونطور که در قسمت قبلی گفتیم، رطوبت گیر باعث میشه که داخل جدار پنجره ی دو جداره بخار و روطوبت ایجاد نشه. یکی از نشانه هایی که میشه فهمید داخل پنجره دو جداره رطوبت گیر وجود داره یا نه، اینه که با تکون دادن پنجره صدایی مثل حرکت عدس و لپه به گوش میرسه.

4. فرآیند نصب پنجره دو جداره:

نصب پنجره دوجداره خیلی مهمه. علاوه بر اهمیتِ نصب پروفیل و خود پنجره، آب بندی قالب در عملکرد پنجره های دو جداره خیلی اهمیت داره. معمولاً از سیلیکون ماستیک برای آب بندی قالب پنجره استفاده میشه.

اما نکته‌ی قیمتیِ مهم اینه که باید از نصاب بپرسی که قیمت نهایی که بهت داده، آب بندی رو هم شامل میشه یا نه.

چون بعضی از نصاب‌ها هزینه‌ی آب بندی رو هم روی قیمت میارن. ولی بعضی دیگه وقتی ازشون بخوای به میزانی که مصالح برای آب بندی استفاده میکنن هزینه‌ی جداگانه ازتون می‌گیرن.

پس خیلی مهمه که این موضوع رو از نصاب بپرسین. اینجوری نصاب اولاً متوجه میشه که این موضوع براتون مهمه و باید انجامش بده، دوماً از دردسرهای قیمتی در حین کار خلاص میشین و همون اول می‌تونین انتخاب نصاب رو آگاهانه‌تر انجام بدین.

5. گارانتی:

برندهای مختلف پروفیل پنجره ی دو جداره، گارانتی 10 تا 20 ساله ارائه میدن. اما این گارانتی مربوط به خود متریال پنجره است. پس باید دقت کنی که در خصوص نصب پنجره هم از نصاب گارانتی بگیری.

برخی از نصاب‌ها بعد از نصب پنجره هیچ مسئولیتی نمی‌پذیرن. یعنی نه تنها اگر پروفیل دچار مشکل شد باید خودتون مستقیماً از شرکت پیگیری‌های لازم رو انجام بدین، بلکه اگر در فرآیند نصب هم مشکلی بوجود اومد نصاب هیچ تعهدی برای اصلاح کار شما قبول نمی‌کنه.

این موضوع اهمیت انتخاب آگاهانه نصاب رو بیش از پیش مشخص می‌کنه.

6. دقت در ابعاد:

حداکثر ابعاد برای اینکه پنجره دو جداره نیاز به اقدامات خاص‌تر برای جلوگیری از شکم دادن و مسائل استحکام نداشته باشه، ابعاد زیر هست:

  • عرض: 700 میلیمتر
  • ارتفاع: 1500 میلیمتر

اما اگر بخواهید پنجره‌ای با ابعادی بیشتر داشته باشین باید حواستون به مسائل مربوط به استحکام و نوع یراق آلات مورد استفاده باشه.

آیا راهی وجود داره که بتونم در هزینه‌های پنجره دو جداره صرفه جویی کنم؟

سه تا کار هست که می‌تونی برای کاهش هزینه‌ها انجام بدی:

  1. کم کردن تعداد بازشوها؛
  2. استفاده از بازشوهای معمولی تک حالته بجای دو حالته و کشویی؛ و
  3. حذف کتیبه از پنجره دو جداره.
  4. طراحی حرفه ای.
  5. مورد آخر یعنی طراحی حرفه ای یکی از مهمترین عوامل برای کاهش هزینه است. یعنی اگه پنجره دوجداره تون رو به فرد یا شرکتی سفارش بدین که با تجربه و حرفه ای باشه، میتونه با طراحی پنجره بصورت بهینه ترین حالت ممکن، مقدار زیادی از هزینه هاتون رو کاهش بده. چطور؟؟ فقط کافیه پنجره ها رو طوری طراحی کنه که کمترین میزان پروفیل رو نیاز داشته باشه

این مطلب برای شما مفید بود؟

جهت ثبت امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید.

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای: 0

اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می دهید!